Szwecja od kuchni

Szwedzkie specjały!

Odkryj, jak smakuje Szwecja! W wędzarni w Brömsebro przekonasz się, czym różni się łosoś wędzony na zimno i na ciepło oraz słynny szwedzki peklowany łosoś gravlax. Na farmie kóz w Orranäs skosztujesz kozich serów, które zdobyły liczne nagrody w konkursach. Zaś nadmorska kawiarnia w Kristianopel zaprosi Cię na degustację cydru.

Czeka Cię również wizyta w ośrodku hodowli danieli Askunga, gdzie będziesz mógł posmakować wędlin z dziczyzny – łosia, daniela i renifera! W każdym z tych miejsc gospodarze chętnie opowiedzą o swojej kulinarnej pasji, a w sklepie będziesz mógł kupić lokalne specjały.

W trakcie wycieczki odwiedzisz też punkt widokowy na skałach w rezerwacie przyrody Hallarumsviken i będziesz mógł spalić kalorie wędrując po słynnym parku zdrojowym w Ronneby. Przewodnik zaprasza również na zwiedzanie – zobaczysz Karlskronę i przespacerujesz się po murach obronnych dawnej duńskiej twierdzy Kristianopel. Starczy też czasu na zakupy i pamiątki i tradycyjną szwedzką przerwę na kawę.

Przekonaj się, jak ciekawa i różnorodna jest szwedzka kuchnia – w ten sposób poznasz dużo lepiej Szwecję i Szwedów. Do tego na statku czeka cię królestwo smaków w restauracjach i pyszna zabawa na dyskotece. Popłyń w smakowitą podróż!

Rejs z dwoma noclegami na promie i całym dniem w Szwecji podczas wycieczki autokarowej z przewodnikiem.

 

Test na Covid-19 może być wymagany do przekraczania granic.

Więcej